Продавець MAG-VISION розвиває свій бізнес на Prom.ua 11 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
125 відгуків
+380 (97) 061-31-13
+380 (95) 227-81-14
MAG-VISION
Кошик

Шкода молока

Шкода молока

 

Що таке молоко? ― Молоко-це продукт секреції молочних залоз. Очевидно, що молоко — це продукт харчування новонароджених. Харчування новонароджених і тільки! Чому тільки новонароджених? Тому що самою природою так влаштовано, що тільки новонароджені мають в травних соках ферменти здатні засвоїти молоко. У дорослих ці ферменти вже давно зникли. Здатність адекватно перетравлювати молоко є тільки в самому ранньому віці ― лише у перший рік життя. Потім вона швидко зводиться нанівець.

Молоко є ідеальною їжею для немовлят. І тут немає ніякої помилки: грудне вигодовування є дійсно кращою дієтою для безлічі видів ссавців на Землі, тому що молоко спеціально пристосоване до конкретних потреб їх потомства. Коров'яче молоко є найкращим харчуванням для телят! Чи означає це, що коров'яче молоко не слід давати своїм дітям? Відповідь слід шукати у фактах, і шкоду молока стане ясніше. Багато інститути педіатрії попереджають — коров'яче молоко не варто давати дітям, поки їм не виповниться, принаймні, один рік життя. Для цього є багато причин. Ось деякі з них:

Шкода молока для дітей  

  • У всьому світі, особливо в США, захворюваність алергією і астмою досягла масштабів епідемії. Немовлята, які п'ють коров'яче молоко, страждають від них набагато частіше; так само було зафіксовано більше випадків спазми шлунка, екземи і бронхіальних розладів.
  • Новонародженим потрібні антитіла, які є в грудному молоці, щоб вони могли захистити їх від інфекційних захворювань. Вчені виявили в грудному молоці більше 90 корисних інгредієнтів, і що цікаво, їх концентрація динамічно адаптується до потреб дитини у світі, що розвивається.
  • Грудне молоко стерильно, в той час як парне коров'яче молоко, як правило, такою властивістю не володіє.
  • Є підозра, що білок коров'ячого молока може сприяти розвитку цукрового діабету у неповнолітніх.
  • Коров'яче молоко збільшує шанс виникнення діареї на 70%, порівняно з грудним молоком.

 

 

 

 

 

Шкода молока для дорослих

Молоко є здоровим компонентом харчування дорослих людей? Не зовсім так. Протягом багатьох років нас запевняли, що молоко має важливе значення для хорошого здоров'я. Тим не менше, люди, які постійно вживають молоко, отримують занадто багато жиру, занадто багато холестерину, занадто багато білка і не досить волокна. Аналіз незбираного молока призводить до висновку, що близько 50% калорій, які ви отримуєте з нього припадають на насичені жири, а 20% калорій знаходяться в білку. Шкода молока ще в тому, що воно містить значні кількості холестерину і не має харчових волокон. Якщо ви п'єте молоко, це стає додатковим і непотрібним тягарем для вашої метаболічної системи.

Молоко сприяє виробленню атеросклеротичних бляшок. Відбувається це завдяки яловичого жиру, самому твердому і гіршого з усіх жирів. Вживання в їжу цього жиру, як втім і інших жирів тваринного походження призводить до утворення атеросклеротичних бляшок, а це, в свою чергу призводить до інфаркту та інсульту. До того ж в одній склянці молока міститься 10% добової норми холестерину. Тому молоко бажано вибирати з жирністю 0%.

Найнеприємніше затвердження наукових дослідників: вживання коров'ячого молока промислового виробництва може вплинути на розвиток раку у чоловіків. Вся справа в гормонах, якими годують корів на фермах. Ці гормони додаються для стимуляції вироблення коровою молока протягом 300 днів в році. У природних умовах корова, у якої народилося теля, виробляє молоко 180 днів, після чого теляті вже потрібна інша їжа і вироблення молока припиняється. Саме ці гормони небезпечні для здоров'я чоловіків.

 

 

 

 

 

 

Знежирене молоко

Менш жирне молоко краще, ніж звичайне, але це не так добре, як здається на перший погляд. Відсоток жиру в молоці розраховується за вагою, а не за кількістю калорій. Таким чином, молоко з 2% жирністю, містить приблизно 87% води і 2% своєї ваги в жирі. Для тих, хто любить пити молоко, кращою заміною звичайному є знежирене. У ньому присутня дуже мала частина жиру, воно майже не містить холестерину і зберігає при цьому інші поживні речовини.

І ще один фактор не на користь молока – воно може викликати алергію. Цей продукт входить в список справжніх алергенів, що складається всього з дев'яти пунктів. Крім того, за твердженням вчених, двадцять п'ять відсотків населення планети не переносить молоко. За рекомендацією лікарів, коров'яче молоко потрібно замінити на рослинне, наприклад кокосове. Але з кокосовим молоком в нашій країні не так добре, як в Африці. Соєве молоко теж може бути небезпечним, так як є ймовірність, що його можуть виробляти з геномодифікованої сої. І знову ж продукти з сої чоловікам не рекомендуються, так як містять багато жіночого гормону естрогену. Особливо не можна пити соєве молоко і вживати соєві продукти хлопчикам.

 

 

Кальцій в молоці

Хіба ми не повинні пити молоко для поповнення кальцію в своєму організмі? Правда в тому, що молоко багате кальцієм, але це не вся історія. Молочна промисловість розраховує на стурбованість громадськості про остеопорозі і довільно нав'язує народові свою продукцію. Наприклад:

  • Міжнародні дослідження показали, що високе споживання кальцію не означає в той же час повну безпеку і захист від остеопорозу. Ескімоси наприклад не отримують в день і навіть 2000 мг кальцію, але, незважаючи на це обставина, серед них остеопороз не отримав широкого розповсюдження.
  • В цілому, культура з високим споживанням молока на подив має найвищі відсотки захворювань, таких як остеопороз. Проте з цією хворобою ми рідко стикаємося в країнах, де молоко не так популярно.
  • Організм людини поглинає лише від 25 до 30 % кальцію з молока. Решті кальцій виводиться організмом.

 

На жаль, шкода молока на цьому не закінчується

  • Відсоток людей з ішемічною хворобою серця значно вище в країнах, де багато вживають молочні продукти. Цільне молоко з вмістом насичених жирів і холестерину в значній мірі сприяє хворобам серця. За останніми даними причиною цього є міристинова кислота в молочному жирі.
  • Деякі види білків здатні піднімати рівень холестерину в крові, і в зв'язку з цим добре відомий молочний білок казеїн.
  • Молоко всіх тварин такої консистенції, яка відповідає швидкості росту конкретних типів потомства. Люди розвиваються дуже повільно в порівнянні з іншими ссавцями, і склад грудного молока слід цією відмінністю. Тварина молоко може сприяти появі раннього фізичного та сексуального дозрівання у дітей, які в даний час дуже поширені.
  • Після періоду годування у великого відсотка дітей і дорослих розвивається непереносимість лактози і вони не можуть належним чином перетравлювати молочний цукор. Це відбувається із-за припинення виробництва ферментів, які зазвичай допомагають перетравлювати лактозу в травній системі немовлят. При використанні молочних продуктів такі люди мають проблеми зі здуттям, отримують спазми і діарею. Близько 75% населення в світі має непереносимість лактози!
  • Молоко є найбільш поширеною причиною харчової алергії. Під час нормального травлення з коров'ячого молока виділяється антиген (сприяє алергії). Багато людей, які страждають від астми, ревматоїдного артриту, сінної лихоманки, і проблемами з травленням могли б поліпшити свій стан, просто виключивши з раціону молоко.
  • Детальне дослідження показує, що використання молока та інших молочних продуктів може сприяти розвитку раку молочної залози. Чоловіки, які регулярно п'ють більше, двох склянок молока в день, збільшують ризик розвитку раку простати на 400%.
  • Так само через молоко і сири дуже ефективно передаються інфекційні мікроби. У них можуть бути і такі речі як: гормони, залишки антибіотиків, вірусів, пестицидів, промислових хімічних речовин та інших небажаних інгредієнтів.
  • Багато бактерії можуть вижити, пройшовши пастеризацію, і цією здатністю володіють багато вірусів, у тому числі ті, які викликають лейкемію і саркоми.
  • Є ще один факт, який все більше і більше хвилює громадськість — мікроорганізми, отримані від великої рогатої худоби, що страждає коров'ячим сказом. Хоча в даний час вважається, що хвороба не передається через молоко, стовідсоткової впевненості в цьому немає. Що ми знаємо напевно, так це, те, що приготування їжі не може знищити ці дуже стійкі мікроби.

 

Ідея про те, що людині після періоду грудного вигодовування потрібно молоко іншої тварини, настільки абсурдна, що не викликає нічого, крім посмішки. Вона не має під собою ніякої наукової основи. Скоріше це результат ретельно спланованою пропагандистської кампанії, яку десятиліттями цілеспрямовано вела молочна промисловість.

Натуральне коров'яче молоко містить потужні гормони росту, які на глибинному рівні порушують нормальне функціонування людського організму. У промисловому молоці до того ж повно антибіотиків, бактерій, пестицидів і холестерину.

Молоко ― це не завжди одне і те ж речовина. У кожного виду молоко різне. Молоко одних не підходить іншим. Коров'яче молоко ― натуральний продукт, але тільки для телят. Молоко містить казеїн, згущується в шлунку у великі щільні густі творожистие грудки, які важко перетравлювати. Коров'яче молоко містить в 300 разів більше казеїну, ніж молоко людини. Ви дуже сильно навантажуєте свою травну систему, коли вживаєте молоко.

Так що навіть натуральне коров'яче/козяче молоко не підходить людині. Я вже мовчу про промислово переробленому продукт, який з'являється на прилавках магазинів і по якомусь непорозумінню іменується молоком. Цією отрутою небезпечно напувати навіть телят, для яких вона була призначена. Ну а молочні продукти ― це взагалі не зрозумій що. Незрозуміла хімічна субстанція, отримана при переробці нелюдського молока самими різними убивчими способами.

Якщо ви піклуєтеся про своє здоров'я, то усвідомте, що більшість своїх захворювань ми викликаємо неправильним харчуванням, про це вам скаже будь-який хороший дієтолог. Це не означає, що з сьогоднішнього дня, вам потрібно відмовитися від усього молочного. Принаймні, приберіть зі свого раціону молоко, вершки і вершкове масло. Сир нежирний йогурт можна собі дозволити в обмежених кількостях, так як це перероблені продукти, а, отже, менш небезпечні.

І ще кілька фактів для роздумів. Жодна тварина не п'є молоко після дорослішання, самі корови ніколи не п'ють настільки вподобане нам молоко. Вони їдять траву і п'ють звичайну воду. Діти в дитячому саду навідріз відмовляються пити гаряче молоко з пінкою і не тому що вони вередують, а тому що їх поки ще цілісні інстинкти самозбереження підказують, наскільки таке молоко небезпечно.

 

Не забувайте, що людина єдиний ссавець, яке п'є молоко після відриву від материнських грудей. Всі поживні речовини, які нам потрібні для оптимального здоров'я, ми можемо отримати, не вдаючись до молочних продуктів. Якщо ви вирішите це зробити, ви також отримаєте додатковий бонус: шанс уникнути безлічі вищезазначених проблем». І не забувайте — молоко ссавця дійсно здорова їжа — але тільки для його нащадків.

 

 

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner