Продавець MAG-VISION розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
116 відгуків
+380 (97) 061-31-13
+380 (95) 227-81-14
MAG-VISION
Кошик

Антиоксиданти: альфа-ліпоєва кислота

 

 

Антиоксиданти

 

 

Ми живемо на межі системної смерті.
Життєстверджуючий початок статті, правда? А суть проста: будь-який живий організм живе до тих пір, поки в ньому процеси врівноважують процеси руйнування. Коли рівновага порушується, починається повільне вмирання. По суті, все тримається рівновага на балансі окисно-відновних реакцій, або редоксбалансе. І ось чому це рівновага таке крихке: окислювальні реакції проходять легше, бо йдуть з виділенням енергії, а відновлювальні ― навпаки, потребують витрат енергії. Нічого дивного ― ламати не будувати.

Натуропати кажуть: для того, щоб перемогти хворобу, слід насамперед підвищити енергетику організму. Офіційна медицина, навпаки, спочатку пригнічує ліками захисні сили організму і приводить його на межу виснаження, а потім починає процес реабілітації. Алопатія називається, інакше ― симптоматичне лікування, коли принципи невідкладної допомоги переносяться на терапію.

Енергетику автомобіля підвищити просто: залив підходящий бензин і їдь. У людини теж є щось типу карбюратора, так що підштовхнути наші відновні реакції начебто нескладно. Але тут є одна заковика ― часто проблема полягає саме в тому, що треба б вгамувати процеси окислення, які в буквальному сенсі зриваються з ланцюга.

І це дійсно проблема, так як ми живемо в епоху "окислювального стресу", на який наш організм спочатку не був розрахований. І ось замість нормального спокійного горіння в кожній клітині починається пожежа, або, як виражаються пожежники, "неконтрольоване горіння". А гасити пожежу ― значить не розганяти дим, а заливати сам вогнище.

Таке довге вступ я затіяв тільки для того, щоб нагадати вам, що більшість хвороб за сучасною класифікацією віднесені до "вільно-радикальних", тобто, медицина визнала, що головну роль у роздмухуванні пожежі відіграють вільні радикали ― ті самі, які виводять окислювальні реакції з-під контролю нашого організму.

 

 

Його антиоксидантний захист просто не справляється сама ― спробуйте залити пожежа жалюгідним відром води!

У нашому організмі виробляється безліч видів антиоксидантних речовин, і на окремі види вільних радикалів, і універсальні, і навіть просто унікальні. Тобто, якість і асортимент продукції присутні, не вистачає валу. І весь план летить від цього до біса.

Пожежу легко загасити, поки він не набрав чинності, саме тому ми робимо акцент на профілактику. Якщо організму не вистачає антиоксидантів, дамо йому додаткову кількість з їжею! Чому так корисні фрукти і овочі? Тому що рослини ― це фабрики антиоксидантів, вони потрібні їм самим. Не будь антиоксидантів, через годину після сходу сонця вся наша рослинність являла б собою попелище ― така величезна кількість сонячної енергії поглинається при фотосинтезі.

І якби ми з вами вживали щодня достатню кількість рослинної їжі, та ще й свіжою, не пройшли промислову обробку, та ще й вирощеної не в агрокомплексах, де рослини від пестицидів і добрив світла білого не бачать, то все було б "ganz". Або "all right", якщо по-англійськи. Коротше, жили в селі і харчувалися зі свого городу. Однак цивілізація дістала вже і село, і без міських "делікатесів" рідко який фермер сідає за стіл.

Індустрія БАД не випадково так розмахнулася в останні десятиліття, бо все більше людей усвідомлює, що вижити в сучасному світі лише на подножном кормі неможливо. Я кажу "вижити", бо під життям розумію не просто існування, а повноцінне функціонування індивіда, який не знає, що таке сидіти в чергах у поліклініках.

 

Антиоксиданти ― це цілий напрямок сучасної індустрії БАД, і це теж не випадково, бо захист від окисного стресу всьому голова. І ви не знайдете жодної баночки мультивітамінів (крім мотлоху типу мультитабса), в яку б не входив принаймні один антиоксидантний комплекс. І не тільки для вашого захисту, аж ніяк. А ще і для захисту самих вітамінів, щоб їх радикали не покоцали перш, ніж вони встигнуть взятися за справу.

А в найкращих мультивітамінах є не тільки два-три антиоксидантних комплексу, але ще й окремі найсильніші гравці, такі як ресвератрол, астаксантин, рутин, кверцетин та їхні соратники (Бади "LV", ЛивЛон).

Але взагалі-то найкращий захист забезпечують спеціальні антиоксидантні препарати, які або містять досить високі дози окремих антиоксидантів, або ж являють собою багатокомпонентні системи.

 

 

 

 

 

 

 

 

Я хотів написати цю статтю про одному маловідомому представника антиоксидантних речовин, але по ходу передумав, і сьогодні буде тільки початок. Напишу я не про вітаміни С і Е, про яких вже написано достатньо, а про тих скромнягах, без яких і вітаміни не працюють на повну силу, і які самі по собі, як Матросов, грудьми захищають нас від радикалів та інших більшовиків з есерами. І перше слово буде про мало кому відомої, але такої важливої для нашого організму ліпоєвої кислоти.

 

 

Альфа-ліпоєва кислота: універсальний антиоксидант

Перше слово ― чому "універсальний". З двох причин. По-перше, що досить незвично, вона розчиняється у воді і в жирах. А це означає, що молекули ліпоєвої кислоти можуть діяти не тільки в клітинах тіла, але й проникати через гемоенцефалічний бар'єр у мозок, що для антиоксидантних речовин досить нетипово. Чому це так важливо, побачимо далі.

По-друге, ліпоєва кислота володіє унікальною властивістю ― вона не тільки діє як антиоксидант, але і здатна воскрешати з мертвих" інші антиоксиданти, загиблі на барикадах. Вона реанімує глутатіон, вітаміни С і Е, і коензим Q10. На таке не здатна більше ні одну поживну речовину.

Ліпоєва кислота, альфа-ліпоєва кислота тіоктова кислота, ALA, тиоктацид, липоат або вітамін N ― як би її не називали, це анітрохи не міняє того факту, що до недавнього часу про неї ніхто ніколи не чув. Однак сьогодні прогресивні захисники здоров'я визнають її універсальним антиоксидантом і головним засобом для лікування діабетичної невропатії. Якщо виправдаються висновки перших досліджень, ліпоєва кислота стане одним з найцінніших поживних речовин для запобігання багатьох наслідків високого вмісту цукру в крові, і, бути може, навіть для уповільнення процесу старіння".

Ця цитату я взяв з книги Роберта Аткінса "Біодобавки", тому що вона мене трохи збентежила в контексті статті Аткінса про ліпоєвої кислоти. Як же так, він пише, що ліпоєвої кислоти вже тридцять років застосовують в Європі, а в Америці досі про неї ніхто не чув? Воістину фармацевтична мафія не має меж!

Але як би те ні було, розповім, що я дізнався про ліпоєвої кислоти.

 

 

Що може зробити для вас альфа-ліпоєва кислота?

 

1. Знизити резистентність до інсуліну і поліпшити метаболізм глюкози.

Кожна людина, що страждає від надмірної ваги або віддає перевагу вуглеводне харчування, піддається ризику порушення метаболізму інсуліну. Тому ліпоєва кислота потенційно корисна більшості з нас.

В результаті експериментів на тваринах було встановлено, що ліпоєва кислота захищає клітини підшлункової залози, що виробляють інсулін. Руйнування цих клітин веде до діабету I і подальшої залежно від ін'єкцій інсуліну. Ліпоєва кислота повинна надавати допомогу в самій ранній стадії діабету I типу, коли загинули ще не все інсулін-продукують клітини підшлункової залози.

 

2. Допомогти при лікуванні діабетичної нейропатії.

Якщо здатність ліпоєвої кислоти захищати підшлункову залозу ще недостатньо вивчена, то її роль у лікуванні діабетичної нейропатії підтверджена клінічно, і в першу чергу саме з цією метою його застосовують у Європі.

Надлишок цукру в крові викликає активізацію процесів гліколізу, які викликають склеювання жирових молекул, і це є одним з основних видів пошкоджень клітин, які вчені пов'язують зі старінням. Гліколіз викликає пошкодження нервових клітин, внаслідок чого розвивається діабетична нейропатія, а якщо цей процес зачіпає очні нерви, то ми маємо справу з діабетичною ретинопатією.

Дослідження показали, що альфа-ліпоєва кислота може запобігти пошкодження нервів, якщо почати приймати її до настання незворотних ушкоджень. Мабуть, її дія пов'язана з поліпшенням припливу крові до нервовим клітинам і клітинного обміну.

Дослідження, проведені в клініці Майо, підтвердили значне зниження симптомів діабетичної нейропатії у 71% хворих, які приймали альфа-ліпоєвої кислоти. А оскільки ліпоєва кислота здатна потрапляти і в клітини мозку, то вона може допомагати при ушкодженнях очних нервів.

 

3. Допомогти позбавитися від зайвої ваги.

Альфа-ліпоєва кислота працює як кофермент у реакціях отримання енергії з вуглеводів, так що, крім того, що вона знижує рівень глюкози, вона також може прискорювати перетворення вуглеводів в енергію, а отже, зменшувати відкладення жиру. Крім цього, вона сприяє окисленню жирних кислот, тому може допомогти організму спалювати жирові запаси.

Те, що ліпоєва кислота "своя людина" і в мозку, також має важливе значення: завдяки своєму спорідненості до рецепторів глюкози в гіпоталамусі, вона блокує фермент протеинкиназу, який подає сигнали голоду, а значить, пригнічує апетит.

 

4. Захистити вашу печінку.

Ліпоєва кислота також надійний захисник печінки. У людей, що регулярно п'ють вино, вона оберігає печінку від токсичного впливу алкоголю.

Але не тільки любителям випити може допомогти прийом ліпоєвої кислоти. Останнім часом все більш поширеним стає стеатоз безалкогольне ожиріння печінки через зайвої ваги (абдомінальний тип ожиріння) і нераціонального харчування.

Альфа-ліпоєва кислота допомагає зменшити відкладення жирів в печінці. Це знижує небезпеку розвитку ожиріння печінки, навіть якщо у вашій їжі занадто багато жирів.

 

5. Захистити судини і серце.

Хоча роль альфа-ліпоєвої кислоти у запобіганні середечно-судинних захворювань ще досконало не вивчена, вчені припускають, що прийом добавок ліпоєвої кислоти може стати перспективним підходом для зниження серцево-судинних ризиків.

У всякому разі, при дослідженнях на мишах добавки ліпоєвої кислоти дали 55% зменшення атеросклеротичних уражень ― утворення жирових прошарків, що викликають закупорку артерій. Ліпоєва кислота також викликала зниження рівня тригліцеридів, які є фактором ризику розвитку серцево-судинних захворювань.

Дослідники виявили, що альфа-ліпоєва кислота викликає зміна дії генів, які контролюють холестерин. Вони збільшують виробництво ферментів, які діють, як пастки для вільних радикалів, і це знижує вироблення холестерину ЛПНЩ. Правда, ще невідомо, наскільки ефективно буде працювати цей механізм у людей.

 

6. Поліпшити роботу вашого мозку.

Альфа-ліпоєва кислота може також запобігти окисні ушкодження нервів та мозку. Вона скорочує всі види вільнорадикального окислення, будь то в артеріях або в нервових клітинах. У мозку ліпоєва кислота може сприяти запобіганню або виправлення клітинних пошкоджень при хворобі Альцгеймера. Дослідження на тваринах вже продемонстрували, що ліпоєва кислота покращує пам'ять і когнітивні функції.

Було показано, що у тварин, які отримували альфа-ліпоєвої кислоти, виживаність після інсульту була в чотири рази вище, ніж у тварин, які не отримували цієї добавки. Альфа-ліпоєва кислота відновлює глутатіон в мозку і тим самим забезпечує захист від нейротоксинів. Вона підсилює приплив крові до мозку, покращує поглинання глюкози клітинами мозку і збільшує провідність нервів. Альфа-ліпоєва кислота є одним з небагатьох поживних речовин, які здатні підвищити рівень глутатіону в клітинах мозку. Зниження рівня глутатіону є передвісником хронічних хвороб, у тому числі дегенеративних розладів мозкової діяльності.

 

7. Допомогти запобігти рак.

Ліпоєва кислота ― потужний антиоксидант, який підсилює і відновлює інші антиоксиданти в організмі, особливо вітамін Е. Біохімік Річард Пассуотер показав, що ліпоєва кислота може навіть перешкоджати активації гена, що викликає зростання ракових клітин.

 

8. Уповільнити старіння.

Ліпоєва кислота виробляється в нашому організмі, однак з віком натуральне виробництво цієї речовини зменшується, і знижується ще більше при багатьох хронічних захворюваннях. Крім того, не забувайте, що "план" по антиоксидантам наш організм не витягує.

А до чого це призводить? До зниження рівня глутатіону ― "амінокислоти молодості". Тобто, до прискореного старіння і ранньої смерті. Крім того, як вже було сказано, однією з основних причин старіння вчені вважають пошкодження клітин в результаті глікозилювання, а ліпоєва кислота блокує цей процес.

У вчених склалася думка, що додатковий прийом ліпоєвої кислоти, можливо, здатний сповільнювати, якщо не повністю звертати назад деякі наслідки старіння. Тому, якщо ви цікавитеся засобами для продовження молодості, ліпоєва кислота повинна звернути на себе вашу увагу. У профілактичних цілях користь принесе будь-яку кількість цього антиоксиданту, однак після 50 років краще приймати більш високі дози.

З того, що було сказано про ліпоєвої кислоти, ви можете зробити висновок, що надійних доказів її користі для людей поки що ще немає. Однак такий умоглядний висновок можна зробити щодо практично будь-профілактичного засобу, того ж вітаміну С, наприклад. Просто тому, що треба сто років проводити дослідження, щоб суворо статистично довести, що вітамін С збільшує тривалість життя. Тому і проводять лабораторні дослідження на мишах, які живуть 2 роки.

Тим не менш, з лікувальною метою ліпоєва кислота, як я вже сказав, використовується протягом 30 років. Терапевтично вона застосовується при лікуванні діабетичної невропатії, старечого недоумства, синдрому хронічної втоми, раку, хвороб печінки, для зниження високого кров'яного тиску, високого рівня холестерину і навіть з метою втрати ваги. Це прекрасний приклад натуральної речовини, що заслуговує ― але не одержує статус кращого засобу при лікуванні багатьох хвороб.

Звичайно, лікувальні і профілактичні дозування відрізняються як небо і земля. Благо у ліпоєвої кислоти немає ніяких побічних дій, крім одного ― діабетикам може знадобитися переглянути дозу інсуліну в бік її зменшення.

 

А що з харчовими джерелами? Може бути, можна не морочити собі голову пошуками препаратів, а просто натиснути на ті продукти, які містять більше ліпоєвої кислоти? Та навряд чи. На жаль, у звичайних продуктах її міститься досить мало. Судіть самі: найбільш багаті джерела ліпоєвої кислоти ― субпродукти містять всього лише:

― нирки: 32 мг в 1 порції;
― серце:19 мг в 1 порції;
― печінка: 14 мг в 1 порції;
― шпинат: 5 мг в 1 порції;
― рис: 11 мг в 1 порції.

 

Теоретично, звичайно, можна снідати нирками з рисом, обідати серцем з печінкою і вечеряти кілограмом шпинату, але особисто я собі такого життя не уявляю. Бо не одного ліпоєвої кислотою жива людина.

Ліпоєва кислота по своїй дії подібна вітамінам групи В, хоча її приналежність поки чітко не визначена, і для очищення совісті дослідники віднесли її до умовної групи квазивитаминов, або вітаміноподібних речовин. Тим не менш, найкраще вона діє в "родинній атмосфері" ― спільно з іншими вітамінами групи В, особливо з тіаміном.

 

Ось така вона ― ліпоєва кислота, справжня робоча конячка антиоксидантного "швидкої допомоги" нашого організму.

 

 

Альфа-ліпоєва кислота у БАД Project V (VISION):

 

Ді Ай Гард нано (Di Guard nano) — захист печінки

Ді Ай Гард нано (Di Guard nano) — захищає і очищає організм від солей важких металів, продуктів розпаду, отрути, пестицидів і алергенів. Знижує вплив негативних факторів навколишнього середовища, включаючи підвищену радіацію, яка оточує нас всюди (мобільні телефони, побутова техніка). Зв'язує і виводить алергени. Активно впливає на антиоксидантні процеси, а також на процеси детоксикації, не даючи шкідливим речовинам затримуватися в організмі. Знімає різні інтоксикації, допомагає при отруєннях. Захищає від запальних захворювань та алергії, відновлює клітини печінки, посилюючи її детоксикаційні функції.

Di Guard nano надає оздоровлюючу дію на печінку — виводить токсини і захищає від жирового гепатозу!

До складу комплексу входить чудове природне засіб — ОПУНЦІЯ, яка нейтралізує три основних прояви похмілля – нудоту, сухість у роті і втрату апетиту. Речовини, що містяться в опунції, також сприяють подоланню стресу і надають загальнозміцнюючу дію на організм. Крім того, опунція усуває ранкові набряки – адже вона допомагає організму повернути рідину із тканин в лімфатичні і кровоносні судини.

ХЛОРЕЛА підтримує роботу травної системи і стимулює зростання корисних лактобактерій. Активний компонент хлорела, що входить до складу комплексу D i Guard nano, вирощується в рамках строгих екологічних і технологічних стандартів з постійним контролем якісних і кількісних показників.

DL-МЕТІОНІН є незамінною амінокислотою — попередником цистину і креатину. Метіонін бере участь у відновленні тканин печінки і нирок і сприяє виведенню токсинів з організму. Ця амінокислота стимулює підвищення рівня антиоксидантів і бере участь у жировому обміні, знижуючи вміст холестерину в крові.

АЛЬФА-ЛІПОЄВА КИСЛОТА надійний захисник печінки. У людей, що регулярно п'ють вино, вона оберігає печінку від токсичного впливу алкоголю. Альфа-ліпоєва кислота допомагає зменшити відкладення жирів в печінці. Це знижує небезпеку розвитку ожиріння печінки, навіть якщо у вашій їжі занадто багато жирів.

 

 

"DG" (оновлений Di Guard nano) - детоксикація, відновлення печінки та імунітету

Прибирає запалення і набряки, чистить кров, сприяє очищенню і регенерації клітин печінки. Ефективно застосовується як засіб для підняття загального тонусу організму.

"DG" спеціально призначений для детоксикації організму. Допомагає підтримання нормальної функції печінки, сприяє захисту клітин від окислювального стресу, чинить детоксикаційну та антиоксидантну дію на весь організм, а також бореться з втомою.

Є природним антибіотиком, має протизапальну дію.

НЕ володіє послаблюючою дією, що НЕ супроводжується розладом шлунка, НЕ вимагає голодування або спеціальних дієт, виводить тільки шкідливі речовини, НЕ вимиваючи при цьому корисних.

У продукту потужний спектр дій завдяки активним компонентам: альфа-липолиевой кислоти, холіну, хлорелле, опунції, L-метіоніну і вітаміну C.


ХОЛІН ключовий компонент формули DG — сприяє нормальній функції печінки. Має антиоксидантні, гепатопротекторні і гипоинсулининемическими властивостями, які діють проти пошкоджень печінки, які викликані ожирінням і діабетом. В якості гепатопротектора, він перешкоджає утворенню каменів у жовчному міхурі, відновлює тканини, пошкоджені токсинами алкоголю, наркотиків, лікарських препаратів. Дуже важливий вплив холін впливає на печінку, його недолік може привести до ожиріння. Він сприяє прискоренню обміну речовин і стимулює засвоюваність вітамінів А, D, Е, К. Завдяки зниженню рівня холестерину, холін очищає стінки судин, є профілактичним засобом для серцево-судинних захворювань. Входить в склад фосфоліпідів (наприклад, лецитину) клітинних мембран і підтримує їх цілісність. Грає важливу роль в системі накопичення і вивільнення жирів.

ОПУНЦІЯ допомагає підтримувати здорову імунну систему і функцію кишечника. Володіє потужними антиоксидантними властивостями - захищає клітини від окислювального пошкодження, знижує перекисне окислення ліпідів. Опунція володіє гепатопротекторною дією і може використовуватися в якості нутрицевтиків для запобігання гострої печінкової недостатності. Нейтралізує три основних прояви похмілля – нудоту, сухість у роті і втрату апетиту. Речовини, що містяться в опунції, також сприяють подоланню стресу і надають загальнозміцнюючу дію на організм. Крім того, опунція усуває ранкові набряки – адже вона допомагає організму повернути рідину із тканин в лімфатичні і кровоносні судини.

ХЛОРЕЛА підтримує роботу травної системи і стимулює зростання корисних лактобактерій. Зміцнює загальний імунітет і бореться із запаленням, будучи потужним антиоксидантом, що уповільнює процеси старіння. Очищає організм від шлаків і токсинів. Сприяє зниженню рівня холестерину і допомагає підтримувати в нормі показник цукру в крові. Висока концентрація хлорели в DG підсилює ефективність продукту. В ній безпрецедентно високу вмістом білка – більше 55% від сухої маси! А він, у свою чергу, містить 20 амінокислот, у тому числі незамінні. Більше 80% жирних кислот у хлорелле відносяться до поліненасичених і володіють високою біологічною активністю. Хлорела також є джерелом вітамінів (А, В1, В2, В6, С, К, РР, Е, пантотенової кислоти, фолієвої кислоти, біотину), а також мікро - і макроелементів: кальцію, фосфору, магнію, калію, міді, заліза, сірки, цинку, кобальту та ін.

L-МЕТІОНІН є незамінною амінокислотою — попередником цистину і креатину. Метіонін бере участь у відновленні тканин печінки і нирок і сприяє виведенню токсинів з організму. Ця амінокислота стимулює підвищення рівня антиоксидантів і бере участь у жировому обміні, знижуючи вміст холестерину в крові. Покращує морфологію і бар'єрну функцію кишечнику. Сприяє зменшенню пошкодження ДНК і ефекту канцерогенних впливів на організм.

АЛЬФА-ЛІПОЄВА КИСЛОТА надійний захисник печінки. Альфа-ліпоєва кислота допомагає зменшити відкладення жирів в печінці. Це знижує небезпеку розвитку ожиріння печінки, навіть якщо у вашій їжі занадто багато жирів. Вона також регулює роботу судин і сприяє регулюванню рівня холестерину в крові. Корисні ефекти для печінки альфа-ліпоєвої кислоти включають поліпшення трансаміназ печінки, посилення очищення активних форм кисню, підвищення активності антиоксидантних ферментів і, як наслідок, зниження окислювального стресу та запальних сигналів, зниження пошкодження ДНК, придушення фіброзного процесу і поліпшення ліпідного обміну.

 

 

Chocolight Think VISION — для улучшения работы мозга и нервной системы

Chocolight (Шоколайт) Think VISION ― БАД в темном шоколаде для улучшения работы головного мозга и нервной системы. Витамины, аминокислоты, питательные микроэлементы и растительные экстракты вошли в состав темного шоколада.

Темный шоколад улучшает работу головного мозга, концентрацию внимания и память, увеличивая приток крови к мозгу и снабжая его кислородом. Регулярное употребление темного шоколада предотвращает появление симптомов депрессии и перепадов настроения. Способствует снижению уровня гормонов стресса.

Витамины снабжают мозг питательными веществами, аминокислоты участвуют в развитии и восстановлении головного мозга и нервной системы, растительные экстракты улучшают память.

Биологическая добавка Chocolight VISION рекомендована кардиологами, поскольку шоколад относится к той же группе богатых антиоксидантами питательных продуктов, что и фрукты, овощи, зеленый чай и красно вино. Шоколад в особенности рекомендован людям с повышенным риском сердечных заболеваний.

Польза шоколада заключается в флаваноидах какао. Chocolight (Шоколайт) VISION содержит высочайшую концентрацию этих веществ, которые, согласно научным исследованиям, способствуют здоровому состоянию сердца и мозга, обеспечивая им хорошее кровоснабжение. И это жизненно важно для поддержания хорошего самочувствия на протяжении долгих лет.

Состав Chocolight Think VISION: Витамин В1, Витамин В2, Ниацин (никотиновая кислота, Витамин В3, Витамин РР), Витамин В6, Фолиевая кислота (Витамин В9), Витамин В12, Биотин (D-биотин), Пантотеновая кислота (кальция D-пантотенат), Витамин С, Экстракт семян грифонии (5-гидрокситриптофан 98 %), L-лейцин, L-изолейцин    , L-валин, L-глютамин, L-аргинин, L-глицин, L-тирозин, Альфа-липоевая кислота, Коэнзим Q10, Селен, Магний, Железо, Марганец, Медь, Экстракт листьев гинкго билоба, Цинк.

Прочие ингредиенты: черный бельгийский шоколад без сахара (подсластитель – мальтит, какао-масса, какао-масло, эмульгатор – соевый лецитин, ванилин)

 

 

 

 

 

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner